Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se fotí křečci...

Když jsem začínala fotit křečky, říkala jsem si, jaké to bude jednoduché. Jak se mi pěkné fotky budou je sypat. A ono nic. Nic se nesypalo. Tuhle se křeček schoval, támhle utekl a než jsem se vzpamatovala byl za skříní. Časem jsem přišla na pár triků jak fotit a nemít překousané dráty od telefonu.

1. Místo, kde budete fotit: Vyberte si místo, osvětlené nejlépe denním světlem, kde vás při focení nebude nikdo rušit (když je velký hluk, křečci se bojí a budou se vám za každou cenu snažit utéct ). Večer není na focení přiliš vhodný pokud nemáte rychlý fotoaparát s kvalitním bleskem. Sama fotím na křesle natočeném k oknu.

2. Pozadí: Jako pozadí je vhodné plátno, ručník nebo prostěradlo (prostě co vás napadne, ale nejlépe nějakou látku ). Asi nejvhodnější barvou je tmavě modrá, dobrá je však také bílá se světlounce růžovým nebo šedým nádechem. Použít se dá také vínová, ale spíše u světlých křečků - ti tmaví v ní trochu zanikají. Vůbec nejlepší je, když k tmavému křečkovi použijete světlé pozadí a obráceně. Vzorované, strakaté a jinak rozptylující pozadí je nevhodné - křeček se v něm úplně ztratí.

3. Tipy:

n Před focením můžete na látku na hromádku nasypat trošku nastrouhaného sýra, nebo moučných červů. Křeček si k jídlu sedne, a vy budete mít více času na focení.

Pokud fotíte opravdu živé křečky, nemáte skoro šanci zachytit je. Předtím, než uděláte fotku, přiklopte křečka rukou. Jen co začnete fotit, ruku zvednete. Musíte však rychle, aby vám ruka nezůstala na snímku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář